Szkoła Podstawowa im. Kornela Makuszyńskiego w Gaworzycach

JADŁOSPIS DATA: 09.09.2024 – 13.09.2024

dzień I danie obiadowe II danie obiadowe
Poniedziałek

Zupa pomidorowa z ryżem
(włoszczyzna, porcja rosołowa koncentrat pomidorowy, śmietanka
12%,
ryż, przyprawy (7; 9)

Makaron z serem,
mus truskawkowy

( makaron pszenny, ser biały półtłusty, truskawki, cukier
trzcinowy,)
(1;7)

Wtorek  

Krupnik

(włoszczyzna, porcja rosołowa,
ziemniaki, kasza jęczmienna, przyprawy)
(1; 9)

 

Pulpety wieprzowe w sosie koperkowym
(karkówka wieprzowa, mąka pszenna, jajka, bułka tarta,
przyprawy),
ziemniaki,
brokuł na parze
(1; 3)



Środa

Zupa szczawiowa

(włoszczyzna, porcja rosołowa, ziemniaki, jaja, szczaw,
natka pietruszki, śmietanka 12%(mleko))
(3 ;7 ;9)

Pierogi polskie z jogurtem
(mąka pszenna, jajka, ziemniaki,
przyprawy, ser biały półtłusty)
(1;3 ;7)

Czwartek

 

Zupa z czerwonej soczewicy (włoszczyzna, kości  wieprzowe, ziemniaki, soczewica czerwona,
natka, przyprawy)
(9)

 

 

Gulasz wieprzowy

(karkówka, przyprawy, mąka pszenna(pszenica)
kasza jęczmienna
,

ogórek kiszony
(1)

Piątek

 

Zupa kalafiorowa  (włoszczyzna, porcja rosołowa, ziemniaki, kalafior, natka
pietruszki, śmietanka 18%
(mleko)
(7; 9)

 

Paluszki rybne

(ryba mintaj, mąka pszenna, przyprawy, olej)
ziemniaki,
marchew z selerem
(1;4;7)

1-gluten ( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz ), 2-skorupiaki , 3-jaja i produkty pochodne, 4-ryby i produkty pochodne, 5-orzeszki ziemne, i produkty pochodne, 6-soja i produkty pochodne, 7-mleko i produkty pochodne, 8-orzechy tj. migdały, 9-seler i produkty pochodne, 10-gorczyca  i produkty pochodne, 11-dwutlenek siarki i siarczany, 12-łubin i produkty pochodne, 13- mięczaki i produkty pochodne