dzień |
I danie obiadowe |
II danie obiadowe |
Poniedziałek |
Zupa pomidorowa z makaronem (włoszczyzna, porcja rosołowa, koncentrat pomidorowy, przyprawy, śmietanka 12%,makaron pszenny) (1;7;9)
|
|
Gulasz z indyka ,(filet z indyka , przyprawy , mąka pszenna , śmietanka 12% ),
ryż
marchew w kostce na parze (1;7)
|
|
Wtorek |
Barszcz biały (włoszczyzna, kości wieprzowe, ziemniaki, zaprawa do żurku, kiełbasa śląska, jajko) (3;9)
|
Pampuchy z musem truskawkowym ( mąka pszenna , cukier trzcinowy, drożdże , jajka , truskawki , mleko 2%) (1;3;7)
|
Środa |
Zupa z zielonego groszku
(włoszczyzna, porcja rosołowa , ziemniaki , zielony groszek , przyprawy, śmietanka 12%) (7;9)
|
Kotlet drobiowy (filet z kurczaka, przyprawy, jajka, bułka tarta), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, marchew, sól, pieprz, olej) (1;3)
|
Czwartek |
Zupa fasolowa
(włoszczyzna, porcja rosołowa, ziemniaki, fasola jaś, przyprawy) (9)
|
Pulpety wieprzowe w sosie koperkowym,
(karkówka wieprzowa, mąka pszenna, jajka, bułka tarta, przyprawy), kasza jęczmienna, sałata lodowa z jogurtem naturalnym
(1;3;7)
|
Piątek |
Zupa ogórkowa
(włoszczyzna, kości wieprzowe, ziemniaki, ogórek kiszony, natka, przyprawy, śmietanka 12%) (7;9)
|
|