JADŁOSPIS DATA: 06.05.2024 – 10.05.2024
dzień | I danie obiadowe | II danie obiadowe | ||
Poniedziałek |
|
|
||
Wtorek |
Kapuśniak |
|
||
Środa |
Zupa szczawiowa (włoszczyzna, porcja |
Pierogi polskie z jogurtem |
||
Czwartek |
Zupa z czerwonej soczewicy (włoszczyzna, kości wieprzowe, ziemniaki, soczewica czerwona, |
|
||
Piątek |
|
|
1-gluten ( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz ), 2-skorupiaki , 3-jaja i produkty pochodne, 4-ryby i produkty pochodne, 5-orzeszki ziemne, i produkty pochodne, 6-soja i produkty pochodne, 7-mleko i produkty pochodne, 8-orzechy tj. migdały, 9-seler i produkty pochodne, 10-gorczyca i produkty pochodne, 11-dwutlenek siarki i siarczany, 12-łubin i produkty pochodne, 13- mięczaki i produkty pochodne