Szkoła Podstawowa im. Kornela Makuszyńskiego w Gaworzycach

JADŁOSPIS DATA: 18.11.2024 – 22.11.2024

dzień I danie obiadowe II danie obiadowe
Poniedziałek

Zupa pomidorowa z makaronem muszelki (włoszczyzna,  koncentrat
pomidorowy, śmietanka 18%,makaron pszenny) (1;7;9)

 

 Gulasz wieprzowy
(karkówka wieprzowa, przyprawy, mąka pszenna(pszenica)
kasza jęczmienna
,

ogórek kiszony
(1)

Wtorek

Zupa z czerwonej soczewicy (włoszczyzna, kości  wieprzowe, ziemniaki, soczewica czerwona,
natka, przyprawy

(9)

Kotlet drobiowy

(filet z kurczaka, jajka, bułka tarta, przyprawy)

ziemniaki,
 
mizeria

(ogórek
zielony, jogurt naturalny, sól, pieprz)

(1;3;7)

Środa

Barszcz biały

(włoszczyzna, kości wieprzowe, ziemniaki, zaprawa do żurku, kiełbasa
śląska
, jajko)

(3;9)

Pampuchy z musem truskawkowym

( mąka pszenna, cukier trzcinowy, drożdże, jajka, truskawki, mleko 2%)

(1;3;7)

Czwartek

 

Zupa kalafiorowa

(włoszczyzna, kości 
wieprzowe, ziemniaki, kalafior, natka pietruszki, śmietanka
18%(mleko)
(9)

Spaghetti

 ( makaron
pszenny(pszenica),
  karkówka
wieprzowa, olej, przyprawy, koncentrat pomidorowy)

(1)

Piątek

Zupa ogórkowa

(włoszczyzna, kości  wieprzowe, ziemniaki, ogórek kiszony, natka,
przyprawy, śmietanka 12%)

(7;9)

Ryba panierowana
(ryba miruna, jajka, mąka pszenna,
olej),
ziemniaki,
surówka marchew z selerem i   śmietaną

(1;3;4;7)

1-gluten ( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz ), 2-skorupiaki , 3-jaja i produkty pochodne, 4-ryby i produkty pochodne, 5-orzeszki ziemne, i produkty pochodne, 6-soja i produkty pochodne, 7-mleko i produkty pochodne, 8-orzechy tj. migdały, 9-seler i produkty pochodne, 10-gorczyca  i produkty pochodne, 11-dwutlenek siarki i siarczany, 12-łubin i produkty pochodne, 13- mięczaki i produkty pochodne