JADŁOSPIS DATA: 18.11.2024 – 22.11.2024
dzień | I danie obiadowe | II danie obiadowe | ||
Poniedziałek |
|
|
||
Wtorek |
Zupa z czerwonej soczewicy (włoszczyzna, kości wieprzowe, ziemniaki, soczewica czerwona, (9) |
Kotlet drobiowy (filet z kurczaka, jajka, bułka tarta, przyprawy) ziemniaki, (ogórek (1;3;7) |
||
Środa |
Barszcz biały (włoszczyzna, kości wieprzowe, ziemniaki, zaprawa do żurku, kiełbasa (3;9) |
Pampuchy z musem truskawkowym ( mąka pszenna, cukier trzcinowy, drożdże, jajka, truskawki, mleko 2%) (1;3;7) |
||
Czwartek |
Zupa kalafiorowa (włoszczyzna, kości
|
Spaghetti ( makaron (1) |
||
Piątek |
Zupa ogórkowa (włoszczyzna, kości wieprzowe, ziemniaki, ogórek kiszony, natka, (7;9) |
Ryba panierowana (1;3;4;7) |
1-gluten ( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz ), 2-skorupiaki , 3-jaja i produkty pochodne, 4-ryby i produkty pochodne, 5-orzeszki ziemne, i produkty pochodne, 6-soja i produkty pochodne, 7-mleko i produkty pochodne, 8-orzechy tj. migdały, 9-seler i produkty pochodne, 10-gorczyca i produkty pochodne, 11-dwutlenek siarki i siarczany, 12-łubin i produkty pochodne, 13- mięczaki i produkty pochodne